Huis inrichten

Dit alles om te zeggen dat ik denk dat het heel goed mogelijk is om een prachtig huis te bouwen met een breed scala aan budgetten. Zoek uit wat het belangrijkste is voor je familie en hou je daaraan vast. We moesten een aantal beslissingen nemen tijdens de bouw om op koers te blijven. Het huis dat je vandaag ziet is het resultaat van een voortdurende push and pull in de afgelopen 12 maanden, sommige dingen waren we niet bereid om te budgetteren, terwijl andere dingen moesten geven om de cijfers en het tijdsbestek te laten werken.

Laten we nu in de details treden! Tyler en ik kwamen met onze “Top 3” voor elke categorie en gaven vervolgens een opsomming van andere gedachten in willekeurige volgorde.

DINGEN WAAR WE VAN HOUDEN EN DIE WE OPNIEUW ZOUDEN DOEN:
We gingen nooit naar een bank en vroegen hoeveel geld ze ons zouden lenen. In plaats daarvan besloten we wat we wilden dat onze hypotheek was en vroegen we de bank om dat bedrag. Ik heb geen idee voor hoeveel we in aanmerking zouden komen, maar ik weet zeker dat het veel meer zou zijn geweest dan dat we comfortabel konden uitgeven. We wilden ons nooit in een krappe situatie bevinden – vooral niet met een hypotheek die nog vele jaren op zich zou laten wachten (alhoewel, als ik het op mijn manier heb, zullen we het zo snel mogelijk afbetalen). We bepaalden hoeveel we comfortabel konden hypothekeren en betaalden de rest contant. Dit zorgde voor een aantal behoorlijk krappe dagen tijdens het einde van de bouw (vandaar dat we 8 maanden op een matras op de vloer sliepen), maar we zouden het weer in een mum van tijd doen.

Zoek een bouwer die je kunt vertrouwen. Hoewel het vinden van een goede architect een belangrijk onderdeel van het proces was, bleek het vinden van een betrouwbare bouwer de slimste beslissing die we hebben genomen. We hebben meer dan 12 maanden lang continu met onze bouwer gewerkt (zoveel e-mails!), dus het is cruciaal dat je iemand vindt die je kunt vertrouwen, die begrijpt wat belangrijk voor je is en die het beste met je voorheeft. Let op: Onze bouwer kwam eigenlijk bij elke ontmoeting met onze architect. Hij was een onschatbare bron tijdens dat proces omdat hij in staat was om in te springen en te zeggen of een bepaalde ontwerpbeslissing echt duur zou zijn en alternatieve bouwopties zou bieden.

Semi-douane afwerking. Je kunt een aangepaste look krijgen zonder aangepaste prijzen te betalen – misschien moet je gewoon een beetje zweetkracht inbrengen om het allemaal samen te laten komen. We hebben IKEA kasten in ons hele huis gebruikt, en ik zou het iedereen aanraden. De organisatie is fantastisch, de prijzen zijn niet te overtreffen, en er zijn zoveel bedrijven die “aangepaste” fronten, panelen, hardware, enz. aanbieden, wat betekent dat je een high end look kunt bereiken met een strak budget. We hebben tienduizenden dollars bespaard op de kastenbouw en in plaats daarvan hebben we ons geld gestoken in alle gebieden die niemand ziet – isolatie, mechanische systemen, infrastructuur, veranda kopen enz.

Een paar andere gedachten in geen enkele volgorde:

Op maat gemaakte kwartsen aanrecht in het hoofdbad…

Het feit dat we IKEA ijdelheden hebben gebruikt, betekent niet dat we IKEA aanrechtbladen/zuilen hebben moeten gebruiken. We kozen ervoor om ons geld uit te geven aan een op maat gemaakt kwartswerkblad met onderbouwwasbakken om een high end look te bereiken met een budget.

Gemaakt van hardhouten vloeren

Niet zo duur als echt hardhout en toch extreem duurzaam. Bovendien kunt u, in tegenstelling tot hardhout, gebruik maken van een gemanipuleerd vloeroppervlak, wat betekent dat we het in onze kelder kunnen gebruiken als we het op een dag afwerken. Onze vloeren zijn zelfs voorzien van een dikke toplaag, wat betekent dat we ze later kunnen veredelen, als dat nodig is.

Kwarts in de douche

We gebruikten restkwarts uit onze keuken/badkuipen op de richel van de doucheruimte en de stoep (het deel waar je overheen stapt om onder de douche te komen) in plaats van tegel. EEN ECHTE AANRADER! Dit zijn de gebieden waar water en zeep meestal zitten, en dit betekent dat er geen vuil en viezigheid in de voegen zit. Een pluim voor onze bouwer voor deze geweldige suggestie.

Grootte van de douche

We zijn geen badmensen, dus een grote douche met een oversized raam was perfect voor ons. De onze is zo’n 4’x6′ en dat is ruim voldoende, maar niet zo massaal dat het koud is.

Geen douchedeur

Ik wilde echt geen deur op onze douche, dus maakten we het glas zo groot mogelijk en gebruikten we een regendouchekop om overspray tot een minimum te beperken. Werkte als een charme!

Slimme opslag

Ons huis is niet groot, maar we hebben wel geprobeerd om elke vierkante centimeter te maximaliseren en waar mogelijk opslagruimte toe te voegen. IKEA systemen helpen echt om alles georganiseerd te houden. Zo hebben we bijvoorbeeld in plaats van gewoon een roede en wat deuren aan de kasten in onze gastenkamers toe te voegen, onze bouwer gevraagd om de kasten onafgewerkt te laten en het als een project voor ons achter te laten om het later af te ronden. Toen we eenmaal wat geld hadden gespaard, hebben we IKEA kastsystemen toegevoegd en de ruimte volledig gemaximaliseerd.

Zakdeuren

Ik ben geobsedeerd door zakdeuren! Ze besparen zo veel ruimte. Zoals u hieronder zult zien, is dit eigenlijk iets waarvan ik wou dat we het nog meer deden zoals verandabouw.

Rustige vaatwasser

We hebben echt geluk dat Tyler familie heeft die voor Whirlpool werkt, dus we hebben een ongelooflijke deal kunnen maken voor onze toestellen. Maar ook al zouden we dat niet doen, dan nog zou ik het geld uitgeven om onze afwasmachine weer te kopen. Je kunt het niet eens horen als het loopt – heel belangrijk als je huis zo open is als het onze!