Bouw inspiratie

Oké vrienden. Laten we praten over het gebouw! De meesten van jullie weten dat na een paar jaar kijken naar huizen in onze omgeving mijn man en ik eindelijk de sprong hebben gemaakt en hebben besloten om een op maat gemaakt huis te bouwen. Ik heb altijd al van het ontwerpen en inrichten van huizen gehouden en had een goed idee van wat ik voor ons toekomstige huis wilde, maar verder hadden we geen ervaring met bouwen. We brachten zes maanden door met het ontwerpen van ons huis met een architect, maanden wachten met onze plannen in de stad (dit proces is lang in San Diego!) en dan iets meer dan een jaar bouwen. Het hele proces was twee jaar in totaal en wow – we hebben veel geleerd! Na het delen van onze voor en na foto’s van ons nieuwe huis ga ik eindelijk de tien belangrijkste dingen die ik geleerd heb bij het bouwen van een huis delen. Hoewel de meeste van deze tips gericht zijn op het bouwen van een aangepaste woning omdat dat de route is die we zijn gegaan, kunnen ze ook worden toegepast als je een semi-customer woning bouwt of je bestaande woning verbouwt. Dus zoek een comfortabele plek om te zitten en pak een snack! Dit is een lange vriendenlijst. 🙂

1) Weet waar je aan begint. Plaats moderne camerabeveiliging! Ik wil je niet bang maken als je besloten hebt om te bouwen. Sterker nog, ik heb het grootste deel van ons bouwproces erg leuk gevonden. Dat gezegd hebbende, er zijn een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een huis gaat bouwen. De eerste is de massale tijdsverbintenis die het bouwen is. Als je een huis op maat bouwt zoals wij dat hebben gedaan, is het gemakkelijk om minstens een parttime baan te hebben (een paar weken fulltime!). We wisten dat het tijdrovend zou zijn, maar hadden geen idee hoe tijdrovend. De beginfase van het ontwerp van de woning was niet zo druk, maar toen het huis eenmaal was ingekaderd en de bouw in beweging was, werd het al snel gek.

Als je in een situatie verkeert waarin je al overstelpt wordt met werk, kinderen en levensomstandigheden, dan is het misschien niet de beste tijd om te bouwen. Je zult veel tijd willen doorbrengen in het huis om ervoor te zorgen dat de dingen correct worden gedaan, zodat rekening houdend met uw beslissing. Dit was het moeilijkste deel voor ons! Wat me leidt naar mijn volgende waarschuwing. Bouwen is moeilijk voor een huwelijk. Geld vliegt als je bouwt, dus er is financiële stress. Als je bent zoals de meeste mensen heb je ontzettend hard gewerkt en jarenlang geld gespaard om een huis te kunnen bouwen (15 jaar voor ons!). Stress over financiën zorgt altijd voor druk op een huwelijk en de kosten zijn uiteindelijk altijd hoger dan je denkt dat ze zullen zijn wanneer je bouwt.

Het kan ook stressvol zijn als je het niet eens bent over ontwerpbeslissingen. Dat was voor ons geen probleem omdat mijn man er niet om gaf hoe het huis eruitzag, dus ik had vrij spel bij het ontwerpen van alle dingen, maar als je er allebei om geeft en sterke meningen hebt, zal dat een uitdaging zijn. Voor ons was het moeilijkste deel dat we allebei zo overweldigd en uitgeput waren van hoeveel werk het was dat we het soms op elkaar afschoven. Maanden nadat we waren ingetrokken en de zaken waren geregeld, herinner ik me dat mijn man en ik een grapje maakten over hoe we hadden besloten dat we elkaar weer aardig vonden.) Zoals ik al eerder zei, ik vertel je deze dingen niet om je bang te maken. Ik denk gewoon dat het goed is om te weten waar je mee bezig bent en om eventueel met je belangrijke ander te praten over hoe je met deze zaken omgaat als ze aan de orde komen!

2) Huur de juiste mensen in. Ik kan dit echt niet genoeg benadrukken. Vooral als je, net als wij, geen eerdere ervaring hebt met het bouwen. Dit is de belangrijkste beslissing die u zult nemen omdat u gedurende het hele proces zo nauw samenwerkt met uw bouwer/architect en uw totale bouwervaring grotendeels wordt bepaald door uw relatie met hen. Maak uw huiswerk voordat u uw beslissing neemt. Interview en ontmoet veel bouwers en vraag om doorverwijzingen. Het is ook slim om te vragen naar namen en nummers van de laatste drie mensen voor wie ze werkten om een goed beeld te krijgen van hoe mensen zich voelden over hun bouwervaring met die bouwer.

Zoek naar aanwijzingen die je vertellen hoe het zal zijn om met hen te werken. Een bouwer die we geïnterviewd hebben, heeft er lang over gedaan om mij te bereiken elke keer als ik hem met vragen aansprak. Hij kreeg de baan niet. Een van de belangrijkste redenen waarom we de bouwer hebben ingehuurd, was omdat hij elke keer als ik hem een sms of e-mail stuurde, zo snel reageerde met nuttige informatie. Ik kon zien dat hij georganiseerd was en dat er nog veel meer was. Zoek ook iemand met wie je contact hebt. Zoals ik al zei, je werkt nauw samen met deze mensen en vertrouwt erop dat ze helpen met een van de grootste financiële verplichtingen van je leven.

Een sleutel op de deur architect die we spraken leek op papier geweldig, maar ik kon aan zijn persoonlijkheid zien dat ik het moeilijk zou hebben om met hem in contact te komen. We hebben net geklikt met de architect die we hebben ingehuurd. Ik kon zien dat hij mijn visie op het huis begreep en er hard aan zou werken om dat te realiseren. Tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds goede vrienden en ik breng hem elke herfst bananenbroodmuffins. 🙂 Neem de tijd om te beslissen wie je inhuurt en maak je huiswerk!
ambachtsman ingelijste portiek