Bouwen van een huis

Het bouwen van een huis is niet voor de zwakkeren van het hart. Het bouwen van een huis op maat, vooral een huis waarin je als huiseigenaar optreedt als de interieurarchitect en de uiteindelijke beslisser, nou ik ben er vrij zeker van dat dat voorbehouden is aan de echte gekken. Er zijn gewoon zoveel beslissingen die genomen moeten worden dat het onmogelijk is om aan de andere kant te komen zonder een paar dingen die men misschien zou willen dat ze anders zouden hebben gedaan, maar terwijl ik deze post in elkaar zette, ben ik eigenlijk nogal onder de indruk van het kleine aantal dingen die we zouden veranderen. We houden van ons huis, en ik ben zo dankbaar om deze plek elke dag thuis te noemen.

Voordat we in de details treden, wil ik echter wel een onderwerp aansnijden dat me steeds gevraagd wordt. GELD. Hoeveel heeft de bouw van ons huis gekost? Hoewel ik me realiseer dat velen van jullie liever hebben dat ik gewoon een getal of bereik weggooi, wil ik echt niemand misleiden. De hoeveelheid geld die we hebben uitgegeven om ons huis te bouwen is zeer specifiek voor onze situatie, en ik ben ervan overtuigd dat als we exact hetzelfde huis op een andere locatie zouden bouwen, de kosten sterk zouden variëren. Waarom? Nou, er zijn een paar grote factoren in het spel:

Het kopen van 8,5 hectare zonder infrastructuur…

Landelijk Indiana

Architectenkosten

Selectie van de energie-efficiëntie

Stroom terug naar het huis

Nou

Septisch

350′ oprit

Zelf veel werk doen

Dit alles om te zeggen dat ik denk dat het heel goed mogelijk is om een prachtig huis te bouwen met een breed scala aan budgetten. Zoek uit wat het belangrijkste is voor je familie en hou je daaraan vast. We moesten een aantal beslissingen nemen tijdens de bouw om op koers te blijven. Het huis dat je vandaag ziet is het resultaat van een voortdurende push and pull in de afgelopen 12 maanden, sommige dingen waren we niet bereid om te budgetteren, terwijl andere dingen moesten geven om de cijfers en het tijdsbestek te laten werken. Tip : gebruik goedkope predallen

IMG_3915.JPG
Laten we nu in de details treden! Tyler en ik kwamen met onze “Top 3” voor elke categorie en gaven vervolgens een opsomming van andere gedachten in willekeurige volgorde.

DINGEN WAAR WE VAN HOUDEN EN DIE WE OPNIEUW ZOUDEN DOEN:
We gingen nooit naar een bank en vroegen hoeveel geld ze ons zouden lenen. In plaats daarvan besloten we wat we wilden dat onze hypotheek was en vroegen we de bank om dat bedrag. Ik heb geen idee voor hoeveel we in aanmerking zouden komen, maar ik weet zeker dat het veel meer zou zijn geweest dan dat we comfortabel konden uitgeven. We wilden ons nooit in een krappe situatie bevinden – vooral niet met een hypotheek die nog vele jaren op zich zou laten wachten (alhoewel, als ik het op mijn manier heb, zullen we het zo snel mogelijk afbetalen). We bepaalden hoeveel we comfortabel konden hypothekeren en betaalden de rest contant. Dit zorgde voor een aantal behoorlijk krappe dagen tijdens het einde van de bouw (vandaar dat we 8 maanden op een matras op de vloer sliepen), maar we zouden het weer in een mum van tijd doen.

Zoek een bouwer die je kunt vertrouwen. Hoewel het vinden van een goede architect een belangrijk onderdeel van het proces was, bleek het vinden van een betrouwbare bouwer de slimste beslissing die we hebben genomen. We hebben meer dan 12 maanden lang continu met onze bouwer gewerkt (zoveel e-mails!), dus het is cruciaal dat je iemand vindt die je kunt vertrouwen, die begrijpt wat belangrijk voor je is en die het beste met je voorheeft. Let op: Onze bouwer kwam eigenlijk bij elke ontmoeting met onze architect. Hij was een onschatbare bron tijdens dat proces omdat hij in staat was om in te springen en te zeggen of een bepaalde ontwerpbeslissing echt duur zou zijn en alternatieve bouwopties zou bieden.

Semi-douane afwerking. Je kunt een aangepaste look krijgen zonder aangepaste prijzen te betalen – misschien moet je gewoon een beetje zweetkracht inbrengen om het allemaal samen te laten komen. We hebben IKEA kasten in ons hele huis gebruikt, en ik zou het iedereen aanraden. De organisatie is fantastisch, de prijzen zijn niet te overtreffen, en er zijn zoveel bedrijven die “aangepaste” fronten, panelen, hardware, enz. aanbieden, wat betekent dat je een high end look kunt bereiken met een strak budget. We hebben tienduizenden dollars bespaard op de kastenbouw en in plaats daarvan hebben we ons geld gestoken in alle gebieden die niemand ziet – isolatie, mechanische systemen, infrastructuur, enz.

Een paar andere gedachten in geen enkele volgorde:

Op maat gemaakte kwartsen aanrecht in het hoofdbad…

Het feit dat we IKEA ijdelheden hebben gebruikt, betekent niet dat we IKEA aanrechtbladen/zuilen hebben moeten gebruiken. We kozen ervoor om ons geld uit te geven aan een op maat gemaakt kwartswerkblad met onderbouwwasbakken om een high end look te bereiken met een budget.

Gemaakt van hardhouten vloeren

Niet zo duur als echt hardhout en toch extreem duurzaam. Bovendien kunt u, in tegenstelling tot hardhout, gebruik maken van een gemanipuleerd vloeroppervlak, wat betekent dat we het in onze kelder kunnen gebruiken als we het op een dag afwerken. Onze vloeren zijn zelfs voorzien van een dikke toplaag, wat betekent dat we ze later kunnen veredelen, we gebruiken hiervoor welfsels als dat nodig is.

Kwarts in de douche

We gebruikten restkwarts uit onze keuken/badkuipen op de richel van de doucheruimte en de stoep (het deel waar je overheen stapt om onder de douche te komen) in plaats van tegel. EEN ECHTE AANRADER! Dit zijn de gebieden waar water en zeep meestal zitten, en dit betekent dat er geen vuil en viezigheid in de voegen zit.